Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

29 Μαρτίου, 17 Τετάρτη


Όταν έχεις αμφιβολία για κάτι φρόντισε να την διαλευκάνεις.
Η αμφιβολία σε αγχώνει σε αποδιοργανώνει σε αναστατώνει και τις πιο πολλές φορές σε θυμώνει. Και αυτός ο θυμός είναι ιδιαιτέρως έντονος. Είναι ένας θυμός που η εκτόνωση του σε οδηγεί στην αυτοκαταστροφή. Ένας τέτοιος θυμός με την έκρηξη του δεν βρίσκει αντικείμενο και τότε επιστρέφει σε εσένα.
Επιστρέφοντας σε εσένα σε χτυπάει με ορμή. Σε καθηλώνει και μετατρέπεται σε ενοχή. Όταν αφορά μια σχέση με έναν άνθρωπο που συγκρούεσαι μαζί του χωρίς να λαβαίνεις πίσω μια <<απάντηση>> του κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Αν η στάση του άλλου έχει την αδιαφορία ως όπλο είναι μια σχέση ήδη καταδικασμένη. Αν εκεί στην αδιαφορία κρύβεται ένας εαυτούλης, ένας εγωιστής, ένας υπέρμαχος της καλοπέρασης της εκμετάλλευσης της αγνωμοσύνης σίγουρα είναι και καλός διαπραγματευτής. Αν εσύ έχεις ευαισθησίες και επιπλέον συγχωρείς με ευκολία, αλλά ο άλλος άνθρωπος δεν έχει από αυτά τα υλικά διαθέσιμα στην κατάθεση της συνύπαρξης σας τότε είσαι καταδικασμένος να μείνεις θυματοποιημένος και συνεχώς αναστατωμένος , η να φύγεις τρέχοντας για την ελευθερία σου. Με κατεύθυνση προς ην δημιουργικότητα σου. Την χαρά που έχεις τόσο στερηθεί.
Την ευτυχία σου ,να σώσεις την ζωή σου και να την αξιοποιήσεις να την
διαμοιράσεις σε άλλους ανθρώπους που έχουν αγάπη και σε εκτιμούν.


Κατερίνα Κατσάτου
Ενεργειακή ψυχολογία –ψυχοθεραπεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λιγα απο τα ερασιτεχνικά έργα μου

  Λιγο χρώμα σε καμβά ενεργοποιεί την χαρά της δημιουργίας!